Vensterbanken en radiatorbekleding

Vensterbanken en radiatorbekleding

Vensterbanken zijn een onmisbaar onderdeel van elke woning. In dit artikel vindt u de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende soorten vensterbanken en radiatorbekleding. Door het bekijken en vergelijken van alle verschillende mogelijkheden kunt u uiteindelijk de vensterbanken en radiatorbekleding kiezen die het beste bij uw woning en uw interieur past.

Prijzen

De prijzen voor vensterbanken en radiatorbekleding verschillen natuurlijk aanzienlijk per materiaal, lengte en uitstraling. Voor de prijs van vensterbanken en radiatorbekleding kunt u contact opnemen met een van de vele aanbieders van deze producten. Bij een vensterbank moet u denken aan een gemiddelde prijs van €50 euro voor 3 meter.

Waarom vensterbanken?

Met een vensterbank bedoelen we de plank of plaat die tussen de vloer en de onderkant van uw kozijnen wordt geplaatst. Vensterbanken zijn er in verschillende maten, materialen en lengtes. Naast de uitstraling van de vensterbank en de mogelijkheid om extra decoratie op de vensterbank te plaatsen zorgt deze er ook voor dat warmte van de radiator niet direct via het raam verloren gaat, maar in de kamer terecht komt. Wanneer vensterbanken buiten gebruikt worden dragen deze vooral bij aan de uitstraling van de woning en de goede afwatering rond de kozijnen.

Voor- en nadelen

Voor het plaatsen van vensterbanken kan beginnen is het slim om eerste te kijken naar de verschillende materialen en bijbehorende voor- en nadelen. De meest voorkomende materialen die gebruikt worden voor vensterbanken zijn hout, kunststof en natuursteen. In de volgende paragrafen duiken we specifiek in de verschillende materialen voor vensterbanken.

Houten vensterbanken

Een houten vensterbank zorgt voor een duurzame uitstraling en een natuurlijk uiterlijk van uw woning. Bovendien draagt een vensterbank van hout bij aan een warme en sfeervolle uitstraling. Het leuke aan houten vensterbanken is dat u deze tussendoor nog eenvoudig kunt aanpassen, zo kunt u de volledige sfeer veranderen door de vensterbanken te voorzien van een nieuw laagje verf. Combineert fantastisch met houten kozijnen.

Kunststof vensterbanken

Kunststof vensterbanken hebben belangrijke voordelen: de vensterbanken zijn krasvast en recyclebaar. Daarnaast zijn deze vensterbanken waterafstotend en UV bestendig. Dit zorgt voor de creatie van een strek en modern uiterlijk van uw interieur. Tot slot zijn ze eenvoudig schoon te maken en is weinig onderhoud nodig om de vensterbanken goed te houden. Uiteraard een prima combinatie met kunststof kozijnen.

Natuursteen vensterbanken

Natuurstenen vensterbanken zijn veelal kras- en vlekgevoelig. Gelukkig zijn dit onderdelen die de meeste natuurstenen vensterbanken standaard al hebben. Het duurzame karakter van natuursteen zorgt ervoor dat de vensterbanken lang mee gaan. Binnen natuurstenen vensterbanken kunt u ook kiezen voor het duurzame en vorst- en hittebestendige marmer. Naast marmer is composiet ook een goede optie. Deze optie zorgt ervoor dat uw huis een sfeervolle uitstraling krijgt. Kiest u voor natuursteen, dan is het slim om de vensterbanken te voorzien van een coating of impregneerspray.

Waarom moet u kiezen voor radiatorbekleding?

Radiatorbekleding zorgt ervoor dat u uw radiator niet meer ziet. Deze radiatorbekleding plaatst u voor de radiator en onder de vensterbanken. Er zijn tientallen verschillende soorten, vormen en maten die radiatorbekleding perfect laten aansluiten op uw interieur. U kunt kiezen om de radiatorbekleding perfect aan te laten sluiten op uw huis, maar ook om met de radiatorbekleding een hele andere sfeer te creëren. Denk bij de keuze voor het soort altijd goed na over de ventilatiegaten. Zonder deze sleuven wordt vooral de ruimte tussen de radiator en de radiatorbekleding verwarmd, terwijl de ruimte om de radiator heen minder snel warm wordt dan zonder radiatorbekleding.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio