Kunststof kozijnen schilderen
Net als de houten variant, kan je ook het kunststof kozijn verven. Doorgaans heeft het kunststof kozijn geen schilderbeurt nodig. Maar wanneer je vindt dat de kozijnen lelijk beginnen te worden, of je wilt een andere kleur kozijnen, zijn er goede mogelijkheden om dit te verwezenlijken.

Voordat je besluit het kunststof kozijn te schilderen, dien je goed na te gaan of de verf wel geschikt is voor kunststof. Wanneer de verf niet voor kunststof bedoeld is, kan het kunststof vervallen. In de extreemste gevallen dient zelfs het gehele kozijn vervangen te worden!

Wanneer je toch besluit het kozijn te schilderen, en je hebt een goede verfsoort gevonden, maak het kozijn dan eerst schoon, schuur het en zorg dat er geen vet meer op het kozijn zit. Vervolgens dien je een speciale kunststof hechtprimer op het kozijn aan te brengen. Schuur het kozijn daarna licht op met zeer fijn schuurpapier.  Nu kan je het kozijn verven met een normale buiten verf. Doe dit zo dat er hooguit twee lagen verf op zitten.

Samenvattend:

  • Maak het kozijn schoon met een sopje, en ontvet het daarna.
  • Vervolgens breng je de hechtprimer aan
  • Hierna heel licht opschuren met fijn schuurpapier
  • 2x verven met een normale buitenverf

 

Aandachtspunten bij het verven van kunststof kozijnen

De eerste weken na de verfbeurt kan de verf nog gevoelig zijn, en is het zeer gemakkelijk te beschadigen. Ga ook in de eerste weken het kozijn niet schoonmaken. Als je graag een donker kozijn wilt hebben, is het verstandig om een donkere mengkleur door de hechtprimer te mengen. Dit geeft namelijk een beter resultaat.

Wanneer je het kunststof kozijn verft, is de kans groot dat de garantie gaat vervallen. Ook is het hang- en sluitwerk lastiger te verwijderen dan bij houten kozijnen. Dit komt door de geïntegreerde diefstalbeveiliging. Doordat het sluitwerk lastig tot niet te verwijderen is, kan dit problemen opleveren bij het schilderen.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio