Prijzen van hardhouten kozijnen
Om inzicht te krijgen in de prijs van houten kozijnen zal je eerst meer inzage moeten hebben in de verschillende soorten hardhouten kozijnen. We kunnen de prijzen en soorten onderverdelen in:

Traditionele hardhouten kozijnen

Prijzen van hardhouten kozijnenDeze hardhouten kozijnen bestaan al meer dan 100 jaar. De meeste mensen kennen alleen dit soort kozijnen. Kenmerk van de traditionele kozijnen is dat alle  opendraaiende delen zijn “stomp” zijn. Dit wil zeggen dat ze volledig recht zijn op de zijkanten. Ook beschikken ze niet over geïntegreerde rubberdichting. Vaak worden op de traditionele hardhouten kozijnen achteraf tochtstrips geplaatst om tocht te verminderen. De isolatiewaarde wordt dan weliswaar iets hoger, maar lang niet voldoende. Ook is er meer kans kans op tocht.

Dit type kozijn wordt steeds minder gebruikt. Steeds vaker wordt gekozen voor het moderne sponningkozijn. Dit mede gezien de scherpere regels m.b.t. isolatie. De traditionele kozijnen zullen dus lagere prijzen hebben en voordeliger zijn dan de moderne sponningkozijnen.

Sponningkozijnen

Kunstof kozijnen hebben de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt, en de hardhouten kozijnen verdrongen. Om weer concurrerend te worden hebben de fabrikanten van hardhouten kozijnen niet stil gezeten, en enorme verbeteringen toegevoegd. Hierbij hebben ze het kunststof kozijn als voorbeeld genomen en deze vrijwel identiek na gemaakt. Het resultaat is dat er op dit moment hardhouten kozijnen verkrijgbaar zijn welke qua isolatie en windichtheid net zo goed zijn als kunststof kozijnen.

Een sponning is het rechthoekige uit geschaafde of gefreesde gedeelte aan de zijkant van een stuk hout, deze sponning kan zich bevinden aan kozijnhout, deurhout, lijstwerk en ander timmerwerk. Er zijn verschillende soorten sponningen en hun benaming geeft de functie aan: deursponning, raamsponning, glassponning, kalksponning en steensponning.

sponning

Ook de aanschafsprijs is vergelijkbaar met die van kunststof. Wel blijft het een feit dat hout om de zoveel jaar een nieuwe laag verf nodig heeft, dit in tegenstelling tot kunststof. Bij de aanschaf en het vergelijken van prijzen zal hier dus rekening mee gehouden moeten worden.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio