Kozijnen vervangen
Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u uw bestaande kozijnen zou kunnen vervangen. De meest voor de hand liggende reden is dat uw kozijnen hun beste tijd gehad hebben. Ook indien u uw kozijnen regelmatig onderhoudt, ze hebben helaas niet een oneindige levensduur. Hierbij zullen houten kozijnen eerder toe zijn aan vervanging dan kunststof of aluminium kozijnen. Maar ook deze laatste twee zullen op den duur vervangen moeten worden.

kozijn-vervangenDe voornaamste redenen om uw kozijnen te vervangen zijn:

  • een betere isolatie
  • verbetering van de veiligheid
  • de uitstraling van uw huis veranderen
  • uw kozijnen zijn vanwege ouderdom aan vervanging toe

 

Een betere isolatie

Een belangrijke reden om uw kozijnen te vervangen is omdat u wilt besparen op uw energiekosten. Indien u besluit nieuwe kozijnen te plaatsen dan kunt u de isolatie van uw woning direct verbeteren door te kiezen voor goed isolerende kozijnen en ramen. Hierdoor verlaagt u uw energierekening en kunnen de kozijnen in veel gevallen binnen enkele jaren terugverdiend worden.

Verbetering van de inbraak veiligheid

Indien u uw kozijnen laat vervangen, kies dan gelijk voor het vervangen van hang en sluitwerk indien noodzakelijk. In veel gevallen worden moderne kozijnen gewaarborgd door bijvoorbeeld het politiekeurmerk veilig wonen. Met dit keurmerk bespaar je eveneens tot wel 20% op je inboedelverzekering. Daarnaast geeft robuust hang en sluitwerk uiteraard een veilig gevoel, waardoor je met een gerust hart je woning durft te verlaten.

Het veranderen van de uitstraling van je huis

Bij het vervangen van je kozijnen kun je, onder andere door materiaalkeuze, de uitstraling van je woning sterk veranderen. Houten kozijnen stralen nostalgie en oudheid uit, kunststof kozijnen of aluminium kozijnen worden vaker gebruikt bij moderne woningen. Tegenwoordig zijn er ook kunststofkozijnen met een houtnerf verkrijgbaar, waardoor je ook met kunststofkozijnen een nostalgische uitstraling kunt creëren.

Kozijnen vervangen vanwege ouderdom

Een logische en meest voorkomende reden om de kozijnen te vervangen is ouderdom. Op den duur zijn de kozijnen aan vervanging toe, bijvoorbeeld omdat ze gaan rotten of beschadigd zijn. Sommige gevallen zijn de kozijnen dan nog te repareren, maar ondernemen in ieder geval direct actie. Het uitstellen van vervangen of reparatie verergert het probleem, en zorgt voor hogere kosten.

Samenvatting

Er zijn een aantal redenen om uw kozijnen te vervangen. De voornaamste redenen zijn ouderdom, betere isolatie en verhogen inbraak veiligheid. Met name het verhogen van de inbraak veiligheid en het verkrijgen van een betere isolatie zijn in veel gevallen zeer gunstige bijkomstigheden. Let hier dus op bij de aankoop van uw kozijnen. Met een betere isolatie bespaart u op uw stookkosten, en met het politiekeurmerk veilig wonen krijgt u een korting op uw inboedelverzekering.

Wat een reden ook is, vraag altijd meerdere offertes aan en vergelijk deze onderling. Door het vergelijken van prijzen kunt u tot wel 40% besparen op de aanschafprijs van kozijnen.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio