Tocht in uw kozijnen

Verminder tocht in uw kozijnen!

Tocht is een van de meest vervelende dingen in uw woning. Enerzijds voelt uw woning koud aan en veel energie gaat verloren. Zonde, aangezien u met enkele simpele aanpassingen al veel van het overbodige energieverbruik kunt stoppen.

Kosten

In principe is het vermijden van tocht in uw woning relatief goedkoop. Voor een 9 meter lange tochtstrip, die u bijvoorbeeld bij deuren kunt gebruiken betaalt u ongeveer €10. Kiest u voor voorzetramen, dan betaalt u voor isolatie wat meer. In dit artikel vindt u welke mogelijkheden er zijn om tocht te verminderen en uw huis beter te isoleren.

Tocht in uw woning

Vooral gedurende de winter is tocht een veelvoorkomend probleem dat in veel woningen voorkomt. Met name in kozijnen, door tochten en spleten verdwijnt een groot deel van de warmte in uw woning. Door veel tocht kan uw wooncomfort aanzienlijk worden aangetast. Er zijn verschillende mogelijkheden om tocht te verminderen of tegen te gaan. Denk hierbij aan een goede isolatie van de woning, tochtbestrijding en de verbetering van het klimaat in de woning.

Goede isolatie

Met de vervanging van uw kozijnen kunt u de isolatiewaarde van uw woning aanzienlijk verbeteren. Een goed geïsoleerde woning zorgt er namelijk voor dat u minder energie verbruikt en uw woning langer warm blijft. Hiermee gaat het wooncomfort aanzienlijk omhoog. De best geïsoleerde woningen hebben HR++ glas. Dit glas bestaat uit twee individuele lagen met daartussen een laag gas. Eventueel is er ook een mogelijkheid om isolatieglas in uw bestaande kozijnen te plaatsen, waarmee u veel geld kunt besparen.

Voorzetramen

Voor iedereen die geen budget heeft om enkel glas te vervangen door dubbel glas bestaan er voorzetramen. Deze voorzetramen zijn dan ook een soort vervanging voor dubbel glas waarmee u uw woning extra isoleert.

Tochtbestrijding

In uw strijd tegen tocht in uw woning zijn er verschillende manieren om de isolatie in uw woning te verbeteren. Bij de verschillende mogelijkheden van isoleren kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van isolatiefolie of tochtstrips. Met deze beide isolatiematerialen kunt u de plekken die gevoelig zijn voor tocht zijn extra isoleren.

Isolatiefolie

Luchtkussenfolie en foam zijn de meest gebruikte isolatiefolies. Met isolatiefolie zorgt u ervoor dat er minder warmte uit uw woning verloren gaat. Uw woning is hiermee beter geïsoleerd en de stookkosten zullen omlaag gaan. Isolatiefolie werkt door een laag met warmteweerkaatsing en een aluminiumachtige glimmende laag. De luchtlaag tussen het isolatiefolie en de constructie zorgt voor de daadwerkelijke isolatie. Plaatst u de isolatiefolie niet op de juiste manier dan heeft dit geen invloed op de isolatie van uw woning.

Tochtstrips

Wilt u op een eenvoudige manier de tocht in uw woning verminderen? Kies voor het plaatsen van tochtstrips. Deze plaatst u bijvoorbeeld bij uw kozijnen. Hiermee bespaart u gemakkelijk energie en bent u voordeliger uit. De meest geschikte plekken voor het plaatsen van tochtstrips zijn de buitendeur, bij kozijnen en bij de verbindingen naar onverwarmde ruimtes. Hierbij kun je denken aan garages en bijkeukens waar niet gestookt wordt.

Waar vindt de meeste tocht plaats?

De meeste tocht vindt plaats op de begane grond, de bovenste verdieping en bij het dak. Bij de draaiende kozijndelen van ramen en deuren en de plekken waar het kozijn aan de gevel vast zit, zijn vaak tochtplekken te vinden. Op de begane grond is het belangrijk even naar de meterkast (verbinding met de kruipruimte) en bij een eventuele inpandige brievenbus te kijken omdat hier vaak kieren zijn.

Verbeter uw binnenklimaat

Wanneer u uw woning controleert op tochtplekken kunt u uw stookkosten eenvoudig omlaag brengen. Door het beperken van kieren en naden kunt u de thermostaat continue een graadje lager zetten. Hiermee verlaagt u op termijn de stookkosten van uw woning aanzienlijk en denkt u naast aan uw portemonnee ook aan het milieu.

Tips tegen tocht in uw woning

● Met uw hand of een brandende aansteker ontdekt u eenvoud de afkomst van de tocht in uw woning;
● Dicht onnodige kieren in uw woning op vakkundige wijze met het gebruik van de juiste isolatiematerialen;
● Denk altijd aan het plaatsen van ventilatie wanneer u uw woning verder isoleert om een ongezonde leefomgeving te voorkomen.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio