Kozijn accessoires

Accessoires voor uw kozijnen

Op de Nederlandse markt zijn talloze verschillende soorten kozijnen accessoires te verkrijgen. Deze kozijnen accessoires lopen uiteen van zonweringen tot gordijnen in alle denkbare soorten, kleuren en maten.

Kosten

Met veel verschillende mogelijkheden zijn de prijzen natuurlijk ook erg verschillend. De hoogte van de gerekende kosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het formaat van uw kozijnen. De verschillende mogelijkheden brengen, gemiddeld gezien, de volgende kosten met zich mee:

Kozijnen accessoirestGemiddelde prijs per vierkante meter
Insectenhor€75
Ventilatierooster€100
Rolluik handmatig of elektrischt€100 – €250
Zonwering€130 – €500

Ontzettend veel mogelijkheden

Met kozijnen accessoires kunt u ervoor zorgen dat uw woning voldoende geventileerd is en deze tegen de zon en ongedierte beschermd wordt. Bovendien kunt u met kozijnen accessoires het interieur van uw woning natuurlijk positief beïnvloeden. De keuze voor de juiste zonwering kan de authentieke uitstraling van uw woning benadrukken. De meest voorkomende accessoires voor kozijnen zijn: zonweringen, rolluiken, gordijnen, insectenwering en ventilatieroosters.

Zonwering

Zonweringen zorgen ervoor dat de zon uit uw woning geweerd wordt. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat de temperatuur in uw woning op een goed niveau blijft. Bovendien kunt u hiermee de uitstraling van uw woning beïnvloeden en uw privacy vergroten. Zonwering zorgt er namelijk voor dat de ramen worden afgeschermd van mensen van buiten. Screens, knikarmschermen, uitvalschermen en markiezen zijn de meest voorkomende zonweringen.

Voor welke zonwering kiest u?

Wilt u een zonwering die u kunt inklappen en uitklappen, dan zijn knikarmschermen de beste keuze wanneer u op zoek bent naar een zonwering. Een uitvalscherm kan een goede oplossing zijn wanneer een vrije doorloop niet noodzakelijk is. De meeste woningen hebben tegenwoordig echter screens: schermen die op de kozijnen gemonteerd worden. U houdt hiermee de zon uit uw woning, meer het blijft mogelijk om ongehinderd naar buiten te kijken. De screens zorgen er daarnaast voor dat uw meubilair niet verkleurd en u ongehinderd TV kunt kijken en kunt computeren, ook wanneer de zon u hier normaal gesproken bij gehinderd zou hebben. Ten slotte heeft u de keuze voor markiezen, een vorm zonwering die vooral voorkomt bij nostalgische woningen. Qua prijs zijn markiezen de duurste optie en zijn screens de goedkoopste optie.

Rolluiken

De multifunctionele oplossing voor uw woning: rolluiken. Enerzijds zorgen rolluiken voor een betere beveiliging van uw woning terwijl ze anderzijds isoleren tegen de kou, worden gebruikt als zonwering en een bedrage leveren aan de goede afsluiting van de woning. Er zijn twee verschillende soorten rolluiken: geïntegreerde rolluiken en opgebouwde rolluiken.

Voor welke rolluiken kiest u?

Geïntegreerde rolluiken zijn, zoals de naam al aangeeft, ingebouwd in uw woning. Om deze reden zijn de rolluiken nauwelijks zichtbaar. Deze rolluiken verstoren het aanzicht van uw woning niet en zijn daardoor de beste optie wanneer rolluiken niet passen bij het uiterlijk van uw woning. Opgebouwde rolluiken zijn natuurlijk wel zichtbaar. Kijkend naar de kwaliteit tussen beide soorten rolluiken, dan kunnen we stellen dat hier geen verschillen in zijn op te merken. Opzet rolluiken zijn veiliger, net als dat deze beter zijn voor de isolatie. Deze maken het namelijk onmogelijk om een kozijn te forceren of een snelle inbraak te plegen door een van de ramen te breken. Qua prijs moet u bij rolluiken denken aan iets meer dan 100 euro.

Gordijnen

Zorg ervoor dat u binnenshuis altijd kiest voor de juiste gordijnen. Gordijnen hebben namelijk een ontzettend grote invloed op de sfeer in uw woning. Gordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen soorten en maten. Naast het feit dat gordijnen bijdragen aan de sfeer in uw woning, dragen gordijnen ook bij aan de isolatie van uw woning, de privacy en de akoestiek. U hebt bij de keuze voor gordijnen eigenlijk eindeloze mogelijkheden: u kunt een keuze maken uit hoe u de gordijnen wilt ophangen, maar ook welk motief op de gordijnen moet komen. Wilt u bijvoorbeeld een bloemenstof gordijn of een zelfgemaakte foto op uw gordijnen, alles is mogelijk. Denk goed na over de dikte van de stof, die een grote rol speelt bij het uiteindelijke resultaat. De prijzen beginnen bij ongeveer 20 euro voor standaard gordijnen met een eenvoudige stof.

Insectenwering

Houd muggen en andere insecten buiten de deur met insectenwering. Plaats een hor in uw kozijnen en zorg ervoor dat u de volledige zomer geen last meer zult hebben van ongedierte. U hoeft dus nooit wakker te liggen van een vervelende mug die via het raam uw woning binnen is geslopen. Rolluiken of screens kunnen zorgen voor hetzelfde effect, al blijft het daglicht hiermee ook buiten. Horren zorgen voor daglicht in uw woning, maar houden insecten buiten. Insectenhorren kosten gemiddeld gezien ongeveer €75 per vierkante meter.

Ventilatieroosters

Ventilatie in uw woning is werkelijk van levensbelang. Frisse en schone lucht zijn van levensbelang voor uw gezondheid. Met ventilatieroosters voorkomt u dat uw woning een slecht geventileerde woning wordt en voorkomt u de gezondheidsproblemen die hiermee hand in hand gaan zoals benauwdheid en allergieën.

Kijkend naar recent onderzoek, dan zien we dat 80% van de woningen in Nederland een schadelijke concentratie huisstofmijt heeft. Snel beslagen ramen zijn een teken dat u uw woning beter zult moeten ventileren. De luchtvochtigheid en isolatie van uw woning zijn in deze gevallen niet volledig op orde.

Verlaag uw stookkosten

Goede isolatie helpt u om te besparen op uw stookkosten. Belangrijk is dat u altijd kiest voor ventileren in combinatie met isoleren. Ventileren brengt continue frisse lucht door uw woning terwijl isolatie zorgt dat de warmte vastgehouden wordt. Door bij aanschaf van nieuwe kozijnen ook direct ventilatie mee te nemen zorgt u ervoor dat uw leefomgeving positief beïnvloed wordt en u daarmee gezonder kunt leven dan voorheen. Samenvattend kunnen we zeggen dat alle genoemde kozijnen accessoires een bijdrage leveren aan de verbetering van de leefomgeving. Denk bij de keuze voor één of meerdere kozijnen accessoires altijd aan de punten die u wilt aanpakken: decoratie, beveiliging, isolatie, privacy en verbetering van de leefomgeving en houd in de gaten in hoeverre de kozijnen accessoires hieraan bijdragen.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio