Knipping kozijnen dealers

knipping-kozijnen-logoKnipping kozijnen is een Nederlands bedrijf, opgericht door de familie Wiering in 1982. Sinds de start is Knipping kozijnen uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van kunststof kozijnen in Nederland. Knipping heeft een eigen fabriek en ontwikkelt en produceert de kozijnprofielen in eigen beheer. Behalve kunststof kozijnen is Knipping ook producent van:

  • Deuren
  • Dakkapellen
  • Tuindeuren
  • Schuifpuien

Knipping kozijnen beschikt over 2 showrooms en werkt met 14 dealers verspreid door het hele land.

Het kozijnenaanbod van Knipping kozijnen

Knipping levert verschillende kunststof kozijnen met verschillende kenmerken en uiterlijkheden. Het huidige aanbod bestaat uit de volgende serie:

  • Classic kozijnen
  • Timeless kozijnen
  • Nostalgie kozijnen
  • Elegance kozijnen
  • Basic kozijnen

In onderstaande paragrafen vindt een overzicht van de specifieke kenmerken.

Knipping Classic kozijnen, de klassieke kozijnen serie

De classic kozijnenserie van Knipping richt zich op de klassieke monumentale woningen. Tot voor kort was hout een vanzelfsprekende voor dit type woning, maar sinds de introductie van de classis serie is kunstof een uitstekend alternatief. Deze klassieke kozijnen zijn opgebouwd uit een profiel van kunststof en aluminium en beschikt over kenmerkende authentieke details zoals een vooruitstekende onderdorpel, stompe verbindingen, keuze uit traditionele kleuren, verspringende bovenlichten en/of duivenjagers. Dit kozijn is ook leverbaar in een staalvrije variant, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt.

Knipping Timeless kozijnen

Zoals de naam het al zegt, de timeless kozijnen van Knipping zijn tijdloos. Deze kozijnen zijn specifiek ontworpen voor moderne bouwstijlen. Kenmerk van dit type kozijn zijn de stompe verbindingen, uitstekende onderdorpels en strak ontwerp en daardoor geschikt voor monumentale woningen. Het kozijn is indien gewenst ook met te openen bovenlicht te verkrijgen. Dit kozijn is ook leverbaar in een staalvrije variant, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt.

Knipping Nostalgie Kozijnen

De Nostalgie kozijnen van Knipping stralen de typische jaren 30 sfeer uit en zijn toepasbaar in traditionele jaren 30 woningen als wel in moderne hedendaagse woningen. Kenmerken zijn verstekverbindingen, afgeronde hoeken (duivenjagers) en gedetailleerde afwerking. Ook dit kozijn bestaat uit een staalvrije constructie waardoor warmteverlies (koudebrug) tot ene minimum wordt beperkt. Verder voldoet dit kozijn aan het politiekeurmerk veilig wonen.

Knipping Elegance Kozijnen

De Elegance serie van Knipping wordt gekenmerkt door het ranke profiel. Dit kozijn is de ranke versie van de Timeless kozijnen serie en prima geschikt voor huizen met een jaren 60, 70 en 80 bouwstijl. Dit kozijn is beschikbaar met zowel verstek als wel stompe verbindingen en heeft een kleine inbouwdiepte waardoor het voor veel huizen geschikt is. Door de ranke bouwstijl laat dit kozijn veel licht door.

Knipping Basic Kozijnen

De Basic kozijnen van Knipping (eerder Duoline) wordt gekenmerkt door eenvoud en is het basis model van Knipping. Vanuit dit model zijn de eerdere besproken modellen ontwikkelt. Dit kozijn is leverbaar in tal van RAL kleuren. Daarnaast ook leverbaar in een staalvrije constructie met een extra isolerende werking.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio