Keurmerken kozijnen
De keurmerken van kunststof kozijnen

Keurmerken, keurmerken en nog eens keurmerken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Welk keurmerk is belangrijk en welke garanties geeft het? We zullen ze stap voor stap bespreken.

SKG keurmerk

Het SKG keurmerk zegt iets over de mate van inbraakwerendheid van het hang en sluitwerk van het kozijn. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een organisatie die beveiligingsprodukten test en categoriseert. De inbraakwerendheid wordt aangeduid met 1, 2 of 3 sterren:

SKG 1 ster

 

SKG keurmerk met 1 ster. Standaard inbraakwerend. Dit betekend dat het hang en sluitwerk tijdens het testen 3 tot 5 minuten stand heeft gehouden tegen inbraak. Er wordt getest met eenvoudig gereedschap zoals een boor, schroevendraaier of koevoet.

SKG 2 sterren

 

SKG keurmerk met 2 sterren. Zwaar inbraakwerend. Dit betekend dat tijdens het testen het hang en sluitwerk 5 tot 10 minuten heeft standgehouden tegen een inbreker met uitgebreid gereedschap.

SKG 3 sterren

 

SKG keurmerk met 3 sterren. Zeer zwaar inbraakwerend. Het hang en sluitwerk heeft meer dan 10 minuten weerstand geboden tegen een inbreker met zwaar en uitgebreid gereedschap. Hierbij wordt ook gekeken naar het kozijn zelf welke voldoende stevig moet zijn.

Het is verstandig het SKG keurmerk zwaar mee te laten wegen bij de uiteindelijke keuzen van je kozijn. Inbrekers nemen doorgaans 2 a 3 minuten de tijd om het kozijn te forceren. Indien je kozijn over een 2 sterren notatie beschikt, dan zal 90% van de inbrekers het voor gezien houden! Vraag hier dus naar bij uw leverancier.

KOMO keurmerk

KOMO keurmerkHet KOMO keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting Bouwkwaliteit.Dit is een onafhankelijke organisatie die toeziet op de kwaliteit van producten en processen in de bouw. Kozijnen met het KOMO certificaat voldoen aan de eisen die zijn vastgelegd in het bouwbesluit. Het KOMO gemerkt kan dus van toepassing zijn op het kozijnen zelf als wel op de montage.

 

VKG keurmerk

VKG keurmerkHet VKG keurmerk wordt uitgegeven door de Vereniging Kunststof Gevelementenindustrie.De Vereniging Kunststof Gevelementenindustrie is de branchevereniging voor bedrijven die kunststof deuren en ramen produceren en leveren. Ze zien er op toe dat hun leden deskundig en betrouwbaar zijn en kwaliteit leveren. Kozijnenleveranciers / installateurs met het VKG keurmerk leveren 10 jaar garantie op productie en montage, en een eventuele aanbetaling is verzekerd. Bij faillissement van de installateur ben je verzekerd dat je je geld terugkrijgt. Een belangrijke factor om mee te wegen in uw uiteindelijke keuze.

Kozijnenleveranciers met het VKG keurmerk geven 10 jaar garantie op productie en montage.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen is een keurmerk dat aangeeft of een woning een bepaalde mate van preventie heeft tegen inbraak. Het keurmerk richt zich op de gelegenheidsinbreker. Dit zijn bijvoorbeeld junks die met een schroevendraaier een slot willen forceren, of dieven die een open raam gebruiken om laptop of tv te stelen. U kunt uw woning laten controleren door een PKVW-erkend beveiligingsbedrijf die dit keurmerk mogen verstrekken. Zodra uw woning over het Politie Keurmerk Veilig Wonen beschikt zal dit de inbraakwerendheid verhogen. Ook kunt u korting krijgen op uw inboedelverzekering.

Indien u kozijnen aanschaft met het Politie keurmerk Veilig Wonen, dan bent u er zeker van dat deze voldoen aan de eisen die gesteld worden.

TUV

TUV keurmerkHet TUV keurmerk (Technischer Überwachungs-Verein) wordt uitgegeven door een van de grootste testinstituten van Duitsland. Het is te vergelijken met het Nederlandse KEMA keur. TUV beoordeeld producten op kwaliteit en veiligheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en duurzaamheid. Sinds enige tijd heeft TUV ook een afdeling in Nederland.

 

CE markering

CE markeringEen CE markering wordt vermeld op producten die aan de Europese richtlijn voldoen. Anders gezegd, een product met een CE markering voldoet aan de (Europese) wetgeving. De CE markering wordt vaak ten onrechte als een kwaliteitskeurmerk aangeduid. Dit is dus niet juist. Indien een product over een CE markering beschikt dan voldoet het aan de kwaliteitseisen van de EU. Omdat elk product dat u koopt in de EU hieraan moet voldoen, kunt u dit eigenlijk negeren.

Indien een product over een CE markering beschikt dan voldoet het aan de kwaliteitseisen van de EU. Omdat elk product dat u koopt in de EU hieraan moet voldoen, kunt u dit eigenlijk negeren.

 

ISO norm

ISO certificeringDe ISO norm wordt net zoals de CE markering vaak misbruikt als keurmerk. De ISO norm zegt echter niets over de kwaliteit van een product, maar alles over de manier waarop het product gefabriceerd is.Het is dus een norm voor een bedrijfsproces, en ook fabrikanten met een minder goed product kunnen een ISO certificering bemachtigen. Het kan immers zo zijn dat een kwalitatief minder goede kunststof kozijnen geproduceerd worden met een ISO gecertificeerd proces. Kortom ook deze markering heeft weinig tot geen toegevoegde waarde en zegt niets over de kwaliteit van een kunststof kozijn of profiel.

 

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio