Houten kozijnen prijzen
De houten kozijnen prijzen liggen qua aanschaf over het algemeen wat lager dan de prijzen van kunstof kozijnen. Toch is het te simpel gezegd dat houten kozijnen goedkoper zijn. Dit zal vaak in de aanschaf het geval zijn, maar uiteindelijk hebben houten kozijnen meer onderhoud nodig dan kunststof kozijnen. Na enige tijd zal u een voor een houten kozijn met het ook op onderhoud een hogere prijs betalen.

Bij de keuze van houten kozijnen zijn is het dus belangrijk dat u een goed beeld heeft van de werkzaamheden en de bijbehorende kosten welke in de toekomst noodzakelijk zijn. U moet hierbij denken aan onderhoud om de 5 jaar zoals schuren, schilderen en eventueel restaureren. Bespaar in ieder geval niet op de verf. Besparen op de kwaliteit van de verf is direct meer betalen voor de kwantiteit van de schilder.

Ook het kleurgebruik kan van invloed zijn op de prijs. Houten kozijnen welke op het zuiden “liggen” en een donkere kleur hebben zullen meer last hebben van de zon dan kozijnen met lichtere kleuren. Door grotere temperatuurverschillen aan de zuidkant zal het hout meer krimpen en uitzetten waardoor scheuren makkelijker ontstaan.

Het soort hout dat voor de kozijnen gebruikt wordt is in verschillende prijzen leverbaar. Vurenhout (wat veel in nieuwbouw wordt gebruikt) is geen duurzame oplossing is. Neem in ieder geval een hardhout soort  en bepaal van te voren welk soort hardhout wordt gebruikt. Ook daarin zijn grote verschillen in duurzaamheid.

Om een beeld te krijgen van de prijzen van houten kozijnen kunt u onderstaande tabel gebruiken. De tabel geeft de prijzen weer inclusief montage en HR++ glas, incl. BTW.

OmschrijvingAfmeting (cm)Prijs incl. btw
Uitzetraam40 x 60€780,-
Stolpraam90 x 120€1200,-
Met vast glas80 x 190€1100,-
Met bovenraam en schuifraam 110 x 220€1750,-
De kosten zijn inclusief kozijn (vuren kozijnhout zware uitvoering), plaatsing & beglazing (HR++) en eventueel benodigd hang- en sluitwerk. Direct offerte aanvragen? Gebruik het offerteformulier!

 

Ook bestaat er een prijsverschil in de verschillende houtsoorten. Dit verschil kan per kozijn oplopen tot 100,- a 150,- euro. Om u een beeld te krijgen kunt u onderstaande tabel gebruiken om de prijzen van de verschillende houtsoorten te vergelijken:

HoutsoortAfmeting (cm)Prijs incl. btw
Afzelia150x120€870,-
Dark red meranti150x120€790,-
Merbau150x120€780,-
Sipo150x120€800,-
Kozijnen (incl. levering en plaatsing, dubbele isolerende beglazing, voegdichting, hang- en sluitwerk) Direct offerte aanvragen? Gebruik het offerteformulier!

Kortom, voldoende aspecten waar u over na kunt denken om de prijzen houten kozijnen te drukken. Een aantal aspecten zullen we nader bekijken:

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio