glas-isolatie-300x202Als u besluit uw kozijnen te vervangen, is het verstandig om voor extra isolerend dubbel glas te kiezen. Hiermee bespaard u aanzienlijk op uw energiekosten, en neemt het comfort van de woning toe. De isolatiewaarde van het glas wordt aangegeven met de zogenaamde U waarde. Hoe lager de U waarde, des te meer energie bespaard (en hoe beter de isolerende werking van het glas is).

HR++ met een spouw van 15 mm isoleert het best. De aanschafprijs ligt wat hoger dan normaal glas, maar doordat dit beter isoleert hij dient u dit snel weer terug met uw energierekening. Op de website www.milieucentraal.nl kunt u uitrekenen binnen hoeveel tijd u de kosten van dubbel glas terugverdiend.

Welk soort glas zit er in mijn woning?

Indien u wilt weten welk soort glas er in uw woning gebruikt is, kijk dan naar het merkje in de afstandhouder welke zich tussen de glasplaten bevindt. Hier vindt u de aanduiding HR, HR+ of HR++. Indien u geen aanduiding kunt vinden, dan gaat om gewoon dubbelglas, of HR glas van voor het jaar 1996.

Veiligheid

indien het glas beschikt over het politiekeurmerk veilig wonen, dan weet u zeker dat het glas inbraakwerend is. Indien u helemaal zeker wil zijn van uw zaak kunt u ook kiezen voor veiligheidsglas. Dit geeft een nog hogere bescherming.

Film energiebesparing en dubbel glas

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio