Buitendeuren
Ook in buitendeuren heeft u vele keuzes

Ook in buitendeuren heeft u vele keuzes

Ook bij de aanschaf van een buitendeur komt heel wat kijken. Het lijkt in eerste instantie wellicht een eenvoudige keuze, maar het grote aanbod van prijzen, soorten, maten en materialen kan het nog knap lastig maken om een geschikte buitendeur te vinden. We zullen proberen meer inzicht te geven in verschillende soorten buitendeuren en de keuzes die u hierin heeft.

Buitendeuren en materialen

Allereerst staat u voor de keuze welk materiaal u kiest voor uw buitendeur. In de meeste gevallen zal de stijl van uw woning, en het materiaal van de bestaande kozijnen deze keuze voor een groot deel bepalen. Toch is dit niet in alle gevallen doorslaggevend. Zo zijn er prachtige kunststof buitendeuren verkrijgbaar met een ingewalste houtnerf. Hierdoor zijn deze kunststof buitendeuren vrijwel niet van “echte” houten buitendeuren te onderscheiden. Globaal kunt u met de volgende punten rekening houden bij de keuze voor een buitendeur:

Houten buitendeuren

 • Hebben een natuurlijke uitstraling
 • Zullen periodiek onderhouden moeten worden (schilderen)
 • Geschikt voor karakteristieke huizen
 • Houten buitendeuren isoleren uitstekend

Aluminium buitendeuren

Aluminium buitendeuren hebben een strakke uitstraling en passen vaak beter bij nieuwbouw en moderne woning of kantoorpanden. De kenmerken van aluminium buitendeuren zijn:

 • Passen goed bij nieuwe woningen
 • Vergen weinig onderhoud
 • Zijn bij schade eenvoudig te repareren
 • Lange levensduur met weinig onderhoud

Kunststof buitendeuren

Kunststof buitendeuren hebben veel voordelen. Zo zijn ze in veel kleuren en stijlen verkrijgbaar, en gaan ze lang mee.

 • Kunststof buitendeuren hebben een hoge isolatiewaarde
 • Zijn verkrijgbaar met een “houtlook” zodat ze het uiterlijk van houten buitendeuren sterk benaderen
 • Qua prijs de voordeligste keuze
 • De meeste keuze qua uiterlijk

Stomp of opdek?

Buiten bovenstaande keuzes op basis van uw persoonlijke voorkeuren zijn er ook een aantal technische aspecten waarmee u rekening dient te houden. Er zijn namelijk twee soorten deuren te onderscheiden: stonp en opdek. Het verschil zit hem in de sluiting. Een stompe deur valt volledig weg in het kozijn. Een opdek deur valt gedeeltelijk weg in het kozijn, maar valt de opdekrand over het kozijn heen.

Het verschil tussen stomp of opdek

Het verschil tussen stomp of opdek

 

 Veiligheid en politiekeurmerk buitendeuren

Buitendeuren moeten stevig en inbraakwerend zijn. Het zijn tenslotte de enige barrière tussen een potentiële inbreker en uw woning en bezit. Het is verstandig om bij de aankoop van een nieuwe buitendeur niet te besparen op hang en sluitwerk. Als u zeker wilt weten dat het hang en sluitwerk van uw voordeur hieraan voldoet, let dan vooral op het logo van SKG ® (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) op het hang- en sluitwerk of het ‘V’ logo. 

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Staat u op het punt een nieuwe buitendeur aan te schaffen, of wilt u geïnformeerd worden over de mogelijkheden en prijzen in uw situatie? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend meerdere buitendeur offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio