Aluminium kozijnen gebruikt voor ranke stijlen en regels

Alcoa Architectuursystemen uit Harderwijk heeft een nieuw systeem voor kozijnen ontworpen en ontwikkeld met behoorlijk ranke stijlen en regels. Beide producten zijn vervaardigd uit aluminium. Ook het aanzicht verandert: de stijlen zijn maar 48 millimeter breed, terwijl de normale breedte op ongeveer 64 millimeter ligt.

Meer daglicht

Volgens David Riemersma, adviseur bij Alcoa Architectuursystemen, kiezen steeds meer architecten voor meer daglicht en een look van oude stalen ramen. “Echte stalen ramen zijn dan vaak te duur, of voldoen niet aan de huidige eisen”, zo zegt Riemersma. Daarom heeft het bedrijf uit Harderwijk samen met interne ontwikkelaars nieuwe ranken en regels ontwikkeld die wat millimeters minder breed zijn. Het systeem is intern getest en goed bevonden, maar nog niemand heeft het nieuwe ontwerp in een project gebruikt.

Verkrijgbaarheid profielen

Vanaf oktober zijn de smalle profielen met een diepte van 52, 62 of 82 millimeter en een insteek voor het glas van 10 millimeter te verkrijgen. Daardoor kunnen architecten van projecten die in 2015 gestart worden het nieuwe systeem GT 70 S in hun projecten en ontwerpen gebruiken. Het architectuursystemenbedrijf gaat overigens nog wel opzoek of het nog ranker kan. Volgens het bedrijf is een nog ranker profiel mogelijk, maar is 48 millimeter voorlopig rank genoeg.

Alcoa Leverancier in ramen van aluminium, deuren, serres en gevels

Alcoa Architectuursystemen is een gespecialiseerde leverancier in ramen van aluminium, deuren, serres en gevels. Het bedrijf denkt mee bij het ontwikkelen van toepassingen, in opdracht van de klant. Het nieuwe GT 70 S-systeem heeft een waterafvoer, zonder dat de afvoer in het oog springt. De inbraakwerendheid is geclassificeerd in groep 2, en voldoet aan de eisen voor een politiekeurmerk Veilig Wonen. Het product is daarnaast uitgerust met een Komo-systeemattest.

  • alcoa r52
  • alcoa cad
  • alcoa 100q