De prijs van kunststof kozijnen per m2

Door het totale oppervlak van de benodigde kozijnen uit te rekenen en deze te vermenigvuldigen met een vierkante meter prijs krijgt u een globaal idee van de kosten van kozijnen per m2. Dit wordt ook wel de  vierkante meter prijsmethode genoemd.

De m2 meter prijs voor kozijnen is vrijwel altijd inclusief materiaalkosten en installatiekosten. Het geeft dus een goed beeld van de globale totaalprijs die u kunt verwachten.

vierkante meterIn sommige gevallen wordt de prijs van houten, kunststof of aluminium kozijnen weergegeven per m2. Dit is met name handig indien u een deel of uw gehele woning wilt voorzien van nieuwe kozijnen.

Prijs per vierkante meter is niet nauwkeurig

Let op: een prijsberekening op basis van m2 is altijd een ruwe schatting. Het een snelle methode om prijzen te vergelijken, maar voor een gedetailleerde prijsopgaaf dient er altijd een expert langs te komen om de situatie ter plekke te bekijken. U kunt hiervoor het offerteformulier aan de rechterkant van deze pagina gebruiken. 

 

Kozijnen per m2 kostenindicatie

Ter indicatie volgen hieronder een aantal richtprijzen die u kunt verwachten voor de verschillende soorten kozijnen:

  • Prijs kunstof kozijnen per m2: Kosten tussen de 600 en 700 € per m2.
  • Prijs houten kozijnen per m2:  Kosten tussen de 700 en 800 € per m2.
  • Prijs aluminium kozijnen per m2: Kosten tussen de 800 en 900 € per m2.

 

Kozijnen offertes aanvragen op basis van m2 prijs

Wilt u een m2 prijs ontvangen? Geef dit dan duidelijk aan op het offerteformulier op deze website. De kozijnenleveranciers houden hier dan rekening mee bij het opstellen van een offerte. Voor meer informatie over de prijzen van kozijnen leest u het artikel: Kozijnen prijzen

Meer informatie: