Stalen kozijnen

Vandaag de dag zie je nog maar weinig kozijnen vervaardigd uit staal. Tot het jaar 1965 koos men voornamelijk voor stalen kozijnen. Deze hadden toentertijd een langere levensduur dan de houten variant, en hadden tevens minder onderhoud nodig.

Voordelen van staal

De grote voordelen die de stalen kozijnen hebben ten opzichte van de houten kozijnen, is dat de stalen variant een langere levensduur heeft en tevens weinig tot geen onderhoud vereist. Voorheen was de slechte isolatiewaarde nogal eens een probleem. Woningen met stalen kozijnen moesten veel vaker en warmer stoken dan de huishoudens met houten kozijnen. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Ook de kozijnen van staal kunnen nu prima geïsoleerd worden. Ze hebben een aantal specifieke kenmerken / voordelen:

  • Staal is een duurzaam en sterk materiaal;
  • Staal heeft een unieke moderne uitstraling.
  • Stalen kozijnen isoleren tegenwoordig goed
  • Staal heeft geen onderhoud nodig

Stalen kozijnen zijn duurzaam en sterk, qua levensduur te vergelijken met kunststof en vaak nog beter. Door deze eigenschappen worden ze vaak gebruikt bij grote raampartijen in winkels en kantoorpanden. Ook dragen deze eigenschappen bij aan een hoge inbraakwerendheid. Het onderhoud van stalen kozijnen is nihil. Eenmaal per jaar schoonmaken met normale zeep is voldoende.

Door de huidige technieken worden de sterk geleidende eigenschappen van staal volledig weggenomen, waardoor en een prima isolerend kozijn ontstaat. Stalen kozijnen doen qua isolatie niet meer onder voor de kunststof of houten variant.

Het uiterlijk van een stalen kozijn

Stalen kozijnen hebben een aantal specifieke kenmerken waaraan je ze kan herkennen. Zo staan ze bekend om de lange levensduur en het weinige onderhoud dat het nodig heeft. Hoewel veel mensen denken dat een stalen kozijn op zijn plaats is in een ruige omgeving en een stoer uiterlijk aandoet, kan het ook een heel elegant en chique beeld geven.

Een stalen kozijn die aan de buitenkant van een woning wordt geplaatst zal worden voorzien van een zinklaag. Deze zinklaag beschermt de kozijnen tegen de verschillende weersomstandigheden. Indien aan de binnenkant geplaatst zal ervoor gekozen worden om het kozijn te voorzien van een laklaag of van een speciale coating.

Net als elk ander kozijn van een ander type (aluminium, kunststof of hout) kan een stalen kozijn gemaakt worden in vele soorten en maten. Op deze manier creëert men een uniek beeld en kan er rekening worden gehouden met de wensen en voorkeuren van degene die het kozijn aanschaft.

 

Het vervangen van een stalen kozijn

Wanneer je besluit het stalen kozijn te vervangen, schakel dan een gespecificeerd bedrijf in. Tegenwoordig is het redelijk kostbaar om een stalen kozijn te laten plaatsen, omdat er gewoonweg meer vraag is naar houten, kunststof of aluminium kozijnen.

Stalen kozijnen prijzen

Stalen kozijnen zijn helaas niet voordelig. Omdat de vraag naar stalen kozijnen in verhouding laag is zijn de productiekosten hoger. Ook worden stalen kozijnen op maar gemaakt, dit kost meer tijd en de prijs zal daardoor ook stijgen. Om een idee te krijgen van de prijzen van stalen kozijnen gebruikt u onderstaande tabel. Voor een specifieke prijs afgestemd op uw situatie vraagt u een offerte aan via het formulier aan de rechterkant van het scherm.

OmschrijvingAfmeting (cm)Prijs incl. btw
Stalen kozijn60 x 60 €1000,- a €1100
Stalen kozijn250 x 220 €3500,- a €4000,-
Overzicht van prijzen stalen kozijnen inclusief kosten voor montage en HR++ glas. Onderstaande prijzen richtprijzen Direct offerte aanvragen? Gebruik het offerteformulier!

Voorbeelden van het gebruik van stalen kozijnen

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio