Recystel R-2010 stelkozijn komt als beste uit isolatietest

Het duurzaam en energiezuinig bouwen van gebouwen wordt steeds belangrijker. Op die manier is het niet meer nodig om achteraf een passiefhuisconstructie nog te verwarmen. Bij duurzaam en energiezuinig bouwen is het belangrijk te kijken naar de isolatie van het volledige huis. Muren, vloeren, daken en ramen zijn factoren die belangrijk zijn bij het bereiken van een optimale isolatiewaarde in een woning.

Kozijn

Recystel R-2010Het R-2010 kozijn is speciaal gemaakt voor energiezuinige huizen met een passiefhuisconstructies. Dit kozijn past ook op andere constructies en voldoet aan de allerhoogste standaarden op het gebied van gevelisolatie.

Dit kozijn heeft een isolatiewaarde van 0,035W/mK. Daarmee zorgt de R-2010 voor tot 70 procent betere isolatie dan andere stelkozijnen. Dit kozijn is spijker-, schroef- en zaagvriendelijk en kan ook gestort worden in prefab betonelementen.

Het R-2010 kozijn is geschikt voor spouwbreedten van 105 tot 300 mm en is ook te koop als raamwerk of als handelslengte. Met dit kozijn is het mogelijk het kozijn rechtstreeks aan het binnenblad vast te maken zonder daarbij gebruik te maken van BAT-ankers.

Hoekverbindingen

De kozijnconstructie is uitgerust met sterke hoekverbindingen, omdat bij de constructie bij maatwerk moet worden gelast of uitgevreesd. Daardoor kan de constructie het beste water afvoeren vanuit de spouw.Ten slotte is het mogelijk een beglaasde montage te maken door deze samen aan te sluiten op het Recyclick montagesysteem. Het gaat hier dus niet alleen om duurzaamheid, maar ook om flexibiliteit en design. Dat maakt dit R-2010 kozijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld architecten en aannemers.