Prijzen kunststof kozijnen onder de loepdddddddddddd

Zoals eerder al gezegd kunnen kunststof kozijnen prijzen per aanbieder aanzienlijk in prijs verschillen. Maar waar zit hem dat verschil nu in?

De verschillen in prijzen van kunststof kozijnen zit hem voor een aanzienlijk deel in de totale dienst welke u geleverd krijgt. U wilt de kozijnen waarschijnlijk ook door vakkundig personeel laten plaatsen, en dat is niet goedkoop. Hierdoor kan het ene kunststof kozijn duurder uitvallen dan het ander.

Het andere deel dat de prijs van een kunststof kozijn bepaald zijn de verschillende kwaliteiten en opties. Denk hierbij aan bv wel of geen ventilatierooster, de kwaliteit van het profiel, wel of geen houtstructuur en meer. In de volgende paragrafen zullen we deze verschillende aspecten nader bekijken.

Prijsverschillen in materiaal

Het ene kozijn is het andere niet. Ook al lijken ze misschien allemaal op elkaar, er zijn wel degelijk onderlinge verschillen welke de prijzen beïnvloeden. Een belangrijk onderdeel van een kunststof kozijn is het profiel. De kwaliteit van de profielen zullen per merk verschillen. De betere merken zoals  Rehau, Veka en Schuco hebben zwaardere profielen en zullen dus duurder zijn.

Een ander aspect wat een deel van de prijs bepaald is wel of geen toepassing van stelkozijnen. Een stelkozijn is het raamwerk dat tijdens het metselen in de muuropening wordt aangebracht en waartegen men later, in de afbouwfase, het montagekozijn (het eigenlijke kozijn) plaatst.  Deze stelkozijnen worden niet door iedere leverancier i rekening gebracht. Omdat het plaatsen van stelkozijnen extra werk met zich mee brengt zal dit zeker van invloed zijn op de prijzen van kunststof kozijnen.


Weer een ander aspect welke de prijzen beïnvloed is indien u kunststof kozijnen met houtnerf aanschaft. Deze zijn alleen duurder dan de gewone gladde kozijnen maar ook onderling is er prijsverschil. Zo zijn er kozijnen met een ingewalste houtnerf en kozijnen met een folie welke dit effect nabootsen. Ingewalst zier er natuurlijker uit, maar is duurder.

Prijsverschillen in montage

Ook de montage is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de verschillen in prijs. Een aantal aspecten zullen we behandelen:

Inmeten en monteren
Het inmeten en monteren van kozijnen is een klus apart, en is van grote invloed op het uiteindelijke resultaat. Let er dan ook goed op dat dit door voldoende kundig personeel gedaan wordt. Er zijn bedrijven welke het monteren door een klusbedrijf laten uitvoeren om op deze manier de prijzen te drukken. Leg vooraf vast dat dit door gekwalificeerd personeel van het bedrijf zelf gedaan wordt en niet uitbesteed wordt.

Kitwerk
Er zijn bedrijven welke de aansluitingen op het metselwerk afkitten. Aan de binnenzijde van het kozijn moet de afwerking dicht zijn. Een goed op maat gemaakt kozijn hoeft aan de buitenkant niet afgekit te worden. Daarentegen wordt er vaak gebruik gemaakt van een “comprimerende band” tegen de wind. Het nadeel van kit is dat dit na 5 a 10 jaar vervangen / gerepareerd dient te worden en dus onderhoud vraagt. En weinig onderhoud is nu juist het grote voordeel van kunststof, en de reden dat dit zichzelf terug verdient.

Offerte en prijzen

Om uiteindelijk de prijzen van kunststof kozijnen onderling te kunnen vergelijken is het slim om er voor te zorgen dat al uw offertes inhoudelijk gelijk zijn. Indien dit niet zo is laat dan eventuele offertes aanpassen totdat ze vergelijkbaar zijn. Een handige manier om snel meerdere offertes aan te vragen is door gebruik te maken van onze offerte service.